Thursday, August 23, 2012

PELIKLAH !!


MUSIM RAYA NI ADA BANYAK BENDA PELIK BERLAKU. POLITIK KITA PUN TAK KURANG PELIKNYA. AKU CUMA NAK SEBUT DUA PERKARA JER MASA NI.

1. MCA TIBA TIBA BERSUARA AGAK KERAS MENOLAK PELAKSANAAN UNDANG UNDANG HUDUD DI NEGARA KITA. RAMAI PEMIMPIN DARIPADA PELBAGAI PERINGKAT MEMBERIKAN KENYATAAN.

YANG AKU PELIKNYA IALAH MCA TIDAK SEPATUTNYA MENYATAKAN PENDIRIAN MEREKA. MCA TIDAK LAYAK. MCA ADALAH PARTI YANG HANYA ADA NAMA TAPI TAK ADA PENGARUH SAMA SEKALI.

SAMPAI SEKARANG AKU TAK PERNAH DENGAR ADA KENYATAAN PIMPINAN MCA MENJAMIN SOKONGAN KAUM CINA. BAHKAN KAJIAN SIKAPPUN MCA GAGAL TAMPILKAN.

KALAU DENGAR DESAS DESUS, ADA RAMAI AHLI MCA SENDIRI MENGUNDI DAP PADA PRU 12 DAN AKAN TERUS MENGUNDI DAP PADA PRU 13. JADI PELIK SANGATLAH JIKA MCA NAK CAKAP HAL HAL BERKAITAN NEGARA. BAIKLAH DUDUK DIAM. CAKAP APAPUN CINA DAH TAK PERCAYA.

2.  PELIK BENAR AKU BILA KEBELAKANGAN INI ADA RAMAI ORANG KRITIK MALAYSIAKINI KERANA LAPORAN MEREKA DIKATAKAN BERAT SEBELAH. KALAU ORANG POLITIK JER AKU TAK HERAN. MEREKA MUNGKIN NAK TAMPILKAN NAMA MASING MASING.

TAPI ADA AHLI AKADEMIK DAN PENGANALISIS POLITIK TURUT MENYUARAKAN PANDANGAN YANG SAMA. PELIKLAH PADA AKU SEBAB MALAYSIAKINI MEMANG ALAT PEMBANGKANG.

MALAYSIAKINI ADALAH MEDIA PEMBANGKANG. DAH TENTULAH LAPORANNYA KEARAH MEMBANTU PEMBANGKANG. MALAYSIAKINI MACAM HARAKAHDAILYLAH.

BOLEH KE KITA HARAP HARAKAH SIAR BENDA BAIK YANG KERAJAAN UMNO/BN BUAT ? TENTU TAK MUNGKIN. JADI AKU NAK NASIHAT ORANG RAMAI, PERBETULKAN PERSEPSI. SEDARLAH MALAYSIAKINI MEMANG SEPENUHNYA MEDIA PEMBANGKANG. 100%. PELIKLAH KALAU ADA ORANG RASA PELIK DENGAN LAPORANNYA. HE! HE! HE!


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...