Friday, May 4, 2012

BERSIH 3.0 - KERAJAAN JUGA BERSALAH !

HARI INI AKU MEMBACA TULISAN ZAINUDDIN MAIDIN YANG TERSIAR DALAM RUANGAN FORUM UTUSAN MALAYSIA. ANTARA LAIN PENULIS INI MELAHIRKAN KEKESALAN KERANA KERAJAAN ARAB SAUDI ' MEMBENARKAN ' BERSIH 3.0 TAMPIL BERDEMO DI MASJID NABAWI DAN MASJIDILHARAM.


AKU TAK BERNIAT UNTUK IKUT SAMA MENYALAHKAN ARAB SAUDI. KITA TAHU BERSIH 3.0 JUGA MUNCUL DI BEBERAPA NEGARA LAIN DI SELURUH NEGARA.


AKU NAMPAK KESALAHAN JUGA TERTANGGUNG ATAS BAHU KERAJAAN UMNO/BN.
SEBAGAI KERAJAAN YANG DIPILIH RAKYAT, AKU NAMPAK KERAJAAN INI SEAKAN AKAN ' PANIK, CEMAS, BIMBANG MELAMPAU' TERHADAP KEPUTUSAN PRU12.


KERAJAAN SEAKAN PERCAYA BAHAWA PAKATAN PEMBANGKANG DAN NGO YANG BERSAMA MEREKA ADALAH PUNCA KEMEROSOTAN PENGARUH UMNO/BN.


KERAJAAN AKHIRNYA TERBAWA BAWA MENARI MENGIKUT RENTAK PEMBANGKANG. SANGAT GENTAR SEHINGGA BERUSAHA MENJADI BEGITU BUDIMAN, TERPERANGKAP DALAM RASA INGIN DITERIMA.


KESAN LANGSUNGNYA KERAJAAN MENJADI TAKUT BERTINDAK. TIDAK BERUPAYA MEMPERTAHANKAN JUTAAN RAKYAT YANG BERGANTUNG HARAP. INILAH PERSEPSI RAKYAT TERBANYAK SEKARANG.


KERAJAAN MEMBIARKAN PERANCANGAN JAHAT YANG DIKETAHUI MEREBAK SEHINGGA MENJADI SUKAR DIKAWAL. KDN SEKADAR MENJADI MENYAMPAI MAKLUMAT BUKAN PELINDUNG KEPADA RAKYAT.


AKU DAN AKU YAKIN RAMAI ORANG LAIN BOSAN DENGAN KELEMAHAN KERAJAAN. AMARAN KERAJAAN SEAKAN MENCURAH AIR KE DAUN KELADI.


MENTERI KDN MENJADI BAHAN LAWAK JENAKA. ADAKAH PEMBANGKANG BERTERIMA KASIH? JANGAN HARAPLAH. MEREKA MENJADI SEMAKIN GILA.


KERAJAAN UMNO/BN WAJIB BERTEGAS. JIKA GAGAL SEKALI LAGI MENGAMBIL TINDAKAN, KERAJAAN AKAN DIANGGAP SEBAGAI TIDAK BERDAYA. SEKALI INI RAKYAT YANG SETIA SELAMA INI AKAN MENGAMBIL PENDEKATAN BERBEZA.


KALAU DAH TAK MAMPU, BUAT APA LAGI JADI KERAJAAN ?


SATU LAGI AKU NAK BAGITAU KERAJAAN UMNO/BN NI. KEPUTUSAN PRU12 BUKAN KERANA PEMBANGKANG KUAT TETAPI KERANA UMNO/BN YANG SANGAT LEMAH DAN TIDAK BERUSAHA. JADI BERUSAHALAH MEMBANTU RAKYAT DAN JADI PELINDUNG YANG TEGAS.


BELAJAR DARI SINGAPURA YANG JADI IDOLA DAP. ATAU TUNGGU DAP JADIKAN MALAYSIA MACAM SINGAPURA !1 comment:

Abang Sayang said...

Utusan Malaysia Wajib Tubuhkan segmen... sex - gay dan lesbian jika mahu tingkatkan jualan ( Lihat sendiri bukti Transformasi 1 Malaysia Berjaya )
1~BUKTI 1
2~BUKTI 2
3~BUKTI 3
4~BUKTI 4 * (NEW)
5~BUKTI 5 * (NEW)
6~BUKTI 6 * (HOT)

Jangan segan2... Utusan Malaysia Pasti Boleh Buat!!Sumpah Aku Akan Lingkupkan Putrajaya Jika Generasi Muda Terengganu Tidak Jadi Perdana Menteri Malaysia Ke-7 Sebelum PRU ke-13 Tanpa Perlu Berdolak-dalik!!
(Bukti kukuh)
1 ~ http://www.tranungkite.net/v11/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=32381
2 ~ http://www.sabahforum.com/forum/sabah-malaysia-international-politics/topic28065.html
3 ~ http://www.utaraonline.net/v4/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=22146
4 ~ http://www.selatanonline.net/v1/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=3155

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...