Thursday, June 14, 2012

GMP - BOMOH PALSU !

APABILA KEPUTUSAN PRU 12 DIUMUMKAN, RAMAI ORANG TERKEJUT. BAHKAN PEMBANGKANG PUN TURUT TERKEJUT. AKU SAMPAI SEKARANG PERCAYA SEBAHAGIAN DARIPADA PUNCA KEKALAHAN ITU IALAH SIKAP DAN GAYA KEPIMPINAN PAK LAH BADAWI, PRESIDEN UMNO DAN PERDANA MENTERI KETIKA ITU.


SELAIN ITU SERANGAN PIHAK TERTENTU DALAM UMNO TERHADAP DR MAHATHIR JUGA MENIMBULKAN KEMARAHAN BUKAN SAHAJA PENGUNDI LAMA TETAPI JUGA PENGUNDI MUDA. NYATA BAHAWA AGAK SUKAR ORANG NAK TERIMA SEBARANG BENTUK PENGHINAAN TERHADAP DR MAHATHIR INI.


BANYAK LAGI FAKTOR LAIN YANG AKU TAK NAK ULAS. YANG NAK AKU BINCANGKAN IALAH ANTARA KESAN KEKALAHAN UMNO ITU. ADA PELBAGAI PIHAK MUNCUL KONONNYA NAK MENYELAMATKAN AGAMA, BANGSA DAN TANAHAIR.


DI PERAK TELAH MUNCUL GMP ( GAGASAN MELAYU PERAK ) YANG DIKEPALAI OLEH DATUK SERI DR HELMI. PADA PERINGKAT AWAL, GMP KELIHATAN SENAGAI SATU NGO YANG CUBA MENYATUKAN ORANG MELAYU DI LUAR KERANGKA PARTI.


AKU PUN MULANYA HORMAT JUGA GMP NI. NAMUN BEGITU SEJAK AKHIR AKHIR NI GMP DAH TERSASAR. BANYAK KENYATAAN DR HELMI DAN AJKNYA NAMPAK MACAM NAK JADI ALTERNATIF KEPADA UMNO.


GMP BERGIAT AKTIF DENGAN MENAWAN PEMIMPIN UMNO YANG NAMPAKNYA MINAT SANGAT NAK JADI WAKIL RAKYAT. MEREKA MENGESAN ORANG ORANG INI DAN MEMBERI BUKAN SAHAJA TEMPAT DALAM GMP TAPI ' MENJANJIKAN' KERUSI.


MALANGNYA MEREKA SEHINGGA MULA BERCAKAP UNTUK BERTANDING SEBAGAI CALON BEBAS JIKA UMNO LETAKKAN CALON YANG MEREKA TAK MINAT/SUKA.


AKU MULA SANGSI. GMP MENGATUR AKTIVITI DI KAWASAN YANG ' UMNO MEMANG DAH KUKUH DAN KUAT '. MEREKA CUBA MENGGODA DI KAWASAN YANG KAJIAN SIKAP MENUNJUKKAN MUNGKIN MENANG.


MEREKA TIADA DI KAWASAN PAS ATAU PKR DAN LANGSUNG TIDAK KEDENGARAN DI KAWASAN DAP ! AKU MULA FIKIR MEREKA INI BEKERJA UNTUK SIAPA? PKR ? PAS ? DAP?


JIKA BENAR GMP MAHU SELAMATKAN UMAT MELAYU MENGAPA MEREKA TIDAK AKTIF DI KAWASAN PARIT BUNTAR ( SEBAGAI CONTOH )?


SIAPA SEBENARNYA GMP ? BOMOH PALSU ?5 comments:

Anonymous said...

Sebab di Parit Buntar, GMP nampak tak da peluang nak menang. Tak gitu

ALahaI sI LunCAi said...

MUNGKIN JUGA. DI PARIT BUNTAR PAS SENDIRI KOREK LUBANG DAN KAMBUIH...

HE! HE! HE!

PATUTLAH IDHAM LIM LARI KE KUALA..

Anonymous said...

Lari ke Kuala pun boleh menang, sebab umno kuala pun lembik

ALahaI sI LunCAi said...

HE!HE!HE!

TUNGGULAH. KITA BAWAK ORANG TITI SERONG CERITA DI KUALA TENTANG YB BANGKU SIMEN NI...

Anonymous said...

kalau yg umno bawa pun umno sahih orang kuala kata umno penipu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...