Sunday, June 10, 2012

MEMANG NAK MAMPUSLAH !!

PADA PRU 1969 PERIKATAN PADA MASA ITU HANYA MENANG 66 KERUSI PARLIMEN. SEBELUMNYA PERIKATAN MENANG 89 KERUSI. KEPUTUSAN INI ADA KAITANNYA DENGAN KEMPEN ANTI MELAYU YANG AMAT KUAT DAN NAMPAKNYA MENDAPAT SAMBUTAN ORANG CINA DAN INDIA.


SELEPAS ITU NEGARA DIGEMPARKAN DENGAN TRAGEDI 13 MEI YANG DIKATAKAN MENJADI TITIK HITAM SEJARAH NEGARA. ORANG MELAYU KHASNYA UMNO SEGERA INSAF DAN MEMPERBAIKI SEGALA KELEMAHAN YANG ADA. HASILNYA BANYAK PEMBETULAN TELAH BEJAYA DILAKUKAN.


KEADAAN HAMPIR SAMA BERLAKU PADA PRU12 2008. UMNO HILANG BANYAK KERUSI KESAN ' MAINAN ' PENGUNDI CINA DAN INDIA. KITA HILANG MAJORITI 2/3 DAN HILANG JUGA LIMA NEGERI.


MALANGNYA AKU TAK RASA INI MENGINSAFKAN ORANG UMNO. ORANG UMNO SEMACAM TIDAK BERASA APA APA. SEKARANG DENGAN JELAS AKU DAPAT MELIHAT ORANG UMNO SEDANG MENYUSUN LANGKAH BUKAN MEMPERSIAPKAN PARTI TETAPI MEMPERSIAPKAN DIRI MASING MASING.


AKU KAJI DAN DAPAT LIHAT PEREBUTAN JADI CALON KIAN KUAT MELANDA TERMASUK DI KAWASAN YANG KALAH PRU12. MASING MASING NAK NAIK. UNTUK NAIK AKU NAMPAK ORANG UMNO SALING MEMIJAK SESAMA SENDIRI.


TIBA TIBA TIMBUL PULAK MACAM MACAM NGO YANG MENGAKU NAK TOLONG UMNO. HAKIKATNYA MEREKA MEMPROMOSI DIRI MASING MASING. SEWAKTU PROMOSI MEREKA MENDAKWA ' TERPAKSA ' KERANA UMNO TELAH GAGAL.


JIKA INI TEORINYA, AKU SANGSI UMNO AKAN MENGHADAPI PILIHANRAYA DAN MENANG. ORANG NAK MEMANGKAH APA PADA PILIHANRAYA JIKA UMNO DIKATAKAN TELAH GAGAL?


YANG BUAT KERJA INI IALAH ORANG UMNO SENDIRI. MEREKA SEBENARNYA TIDAK BEKERJA UNTUK UMNO. MEREKA BEKERJA UNTUK DIRI SENDIRI.


MASA SANGAT SUNTUK. ORANG MELAYU ISLAM BERPECAH KEPADA BANYAK PILIHAN. MALANGNYA YANG AKAN BERTANDING DALAM PRU IALAH UMNO.


JIKA INI KEADAANNYA AKU FIKIR KITA MEMANG MENEMPAH UNTUK KALAH !No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...