Wednesday, July 11, 2012

66 KERUSI ? BELUM PASTI LAGI !

BARU BARU INI HEBOH DIPERKATAKAN JUMLAH KERUSI YANG AKAN DITANDINGI OLEH PAKATAN PEMBANGKANG. DAP 90, PAS 66, PKR 66. JUMLAHNYA 222 YANG MERUPAKAN JUMLAH KESELURUHAN KERUSI PARLIMEN.


DUA TIGA HARI SEBELUM ITU HAJI HADI SECARA ' TAK SENGAJA' MENGISYTIHARKAN PAS AKAN JADI PARTI DOMINAN DALAM PRU 13. TENTULAH DOMINAN BERMAKNA PALING BANYAK KERUSI.


TIBA TIBA TIMBUL PULAK ANGKA YANG AKU SEBUT DI ATAS. MAKNANYA PAS MACAM BIASALAH, KOKOK BERDEGAR DEGAR BERAK ATAS GELEGAR..


TAPI BUKAN ITU YANG AKU NAK CERITA. AKU NAK BAGITAU KORANG BAHAWA ADA KEMUNGKINAN YANG CUKUP BESAR PAS TERPAKSA BERPUAS HATI JIKA DIPAKSA OLEH DAP UNTUK KURANGKAN LAGI KERUSI.


SEBAGAI CONTOH, PAS TELAH BERJANJI UNTUK BERI KERUSI KEPADA DEWAN HIMPUNAN MEREKA. DAH ADA INDIA DAN CINA MENUNTUT JANJI DARIPADA PAS.


KEMUDIAN AKU RASA PAS LANGSUNG TAK BERPELUANG DI SABAH DAN SARAWAK SEBAB ADA RAMAI ' CALON BEBAS ' DAP AKAN BERTANDING.


HAKIKATNYA KORANG TUNGGULAH NANTI. BILA PENAMAAN CALON DIBUAT, PENYOKONG PAS AKAN TERKEJUT BESAR SEBAB JUMLAH KERUSI YANG DIHADIAHKAN OLEH DAP KEPADA MEREKA AKAN JAUH LEBIH KECIL DARIPADA APA YANG MEREKA JANGKA.


KENAPA INI  BERLAKU? YAKIN DAN PERCAYALAH, ORANG YANG MENJUAL AGAMANYA AKAN DITIMPA KEHINAAN YANG PEDIH !


HE! HE! HE!  MASA ITU KITA AKAN DENGAR PULAK NAS BARU DARI PARA ULAMAK PAS...3 comments:

Anonymous said...

PAS nak ganti UMNO mesti 80kerusi menang.

ALahaI sI LunCAi said...

HE!HE!HE!

UMNO AKAN BERTANDING 140 KERUSI. BARULAH LAYAK MENGAKU DOMINAN...

Anonymous said...

PAS DAN PKR MELAYU AKAN BERTANDING 168 KERUSI LEBIH BANYAK DARI UMNO. UMNO SERAH KAWASAN MAJORITI MELAYU KEPADA KOMPENAN BUKAN MELAYU

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...