Wednesday, July 25, 2012

HUSAM - GUAN ENG SEGURU !


BEBERAPA HARI LALU HUSAMPUN BUAT KENYATAAN. BELIAU TELAH MEMULAKAN TINDAKAN UNDANG UNDANG TERHADAP SESIAPA YANG MEMPERSOALKAN PERNIAGAAN DINAR EMAS YANG DIJALANKANNYA.


KESANNYA, SEHINGGA MAHKAMAH BUAT KEPUTUSAN TIADA SESIAPAPUN AKAN BERCAKAP TENTANG PERKARA INI. ( TERUTAMA HUSAM SENDIRI! ) UNTUK SATU JANGKAMASA HUSAM AKAN KELIHATAN ' BETUL ' KERANA MEMBAWA PERKARA INI KE MAHKAMAH.


INILAH ' KEBEBASAN BERSUARA' CARA PAKATAN. SAMA MACAM YANG DILAKUKAN OLEH LIM GUAN ENG. DI MANA MEREKA BELAJAR PENDEKATAN INI?


HE! HE! HE! LEE KUAN YEW LAH. RAKYAT TERMASUK PEMBANGKANG SINGAPURA BUKAN SAJA TAK BERANI BERSUARA BAHKAN ANGKAT MUKA PUN TAKUT...


MAKNANYA JUGA, NIK AZIZ USAH PERASANLAH. HUSAM SEKARANG DAH BERGURU DENGAN KUAN YEW...


ELOK JUGA DIA BAWAK BENDA NI KE MAHKAMAH SEKARANG. NANTI RAKYAT BOLEH NILAI, PEMBANGKANG NI MENJERIT NAK KEBEBASAN BERSUARA, MENEGUR DAN MENGKRITIK TAPI DALAM MASA YANG SAMA MEREKA SAMA SEKALI TAK BOLEH DISENTUH !

3 comments:

Anonymous said...

Polis kata tiada kes...kau apa kes?

Anonymous said...

luncai mana cari kes setelah yb khalil idham lim yg dikutuk lebih disokong sebagai calon pas dun titi serong dalam poll media perak.

maknanya selama ni ko fitnah adun tu wahai luncai.

ALahaI sI LunCAi said...

HE!HE!HE!

KEBETULAN AKU BARU BALIK TANJUNG PIANDANG. WALAUPUN IDHAM LIM TAK PERNAH ADA TAPI BANGKUNYA TETAP ADA DI SANA...MALANGNYA BANGKU TAK BOLEH JADI CALON..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...