Tuesday, October 16, 2012

ALHAMDULILLAH ! HASSAN ALI TAK AKAN MASUK UMNO !


INILAH ANTARA BERITA YANG PALING MELEGAKAN AKU SEPANJANG HARI INI. PESURUHJAYA PAS SELANGOR YANG DIPECAT, DATUK DR HASSAN ALI PASTI TAK AKAN MENYERTAI UMNO.

WALAUPUN ADA KAWAN KAWAN YANG KESAL, NAMUN AKU YAKIN KEPUTUSAN INI MEMPUNYAI BANYAK KEBAIKAN KEPADA UMNO.

DR HASSAN MUNGKIN ORANG BIJAK, TERPELAJAR DAN SERBA TAHU. DIA ADA KELULUSAN YANG TINGGI DAN PENGALAMAN YANG LUAS.

SATU PERKARA YANG KURANG BAIK ADA PADA DR HASSAN IALAH IA TERLALU BANYAK BERCAKAP. DIA BERCAKAP DI SEMUA TEMPAT PADA SEMUA MASA.

DULU MUNGKIN SIKAP SEBEGINI DAPAT DITERIMA. TAPI SEKARANG , DS NAJIB MAHU PEMIMPIN LEBIH BANYAK MENDENGAR DAN MEMAHAMI SERTA MEMBANTU RAKYAT MENYELESAIKAN MASALAH MEREKA.

PEMIKIRAN BAHAWA ' ORANG YANG LEBIH BERCAKAP LEBIH CERDIK DARIPADA ORANG YANG LEBIH MENDENGAR' ADALAH PEMIKIRAN LAMA DAN TAK PRAKTIKAL LAGI.

PERGILAH KE KAMPUNG KAMPUNG. BERSEDIA MENDENGAR DAN ELAKKAN MENGHUKUM. KITA AKAN DAPATI RUPA RUPANYA ORANG KAMPUNG ADA BANYAK PERKARA NAK MEREKA LUAH DAN SAMPAIKAN.

HUKUM PSIKOLOGI MENUNJUKKAN BAHAWA BILA ORANG DIBERI RUANG MELUAHKAN SESUATU, SEBAHAGIAN DARIPADA RESAH GELISAHNYA DAPAT DIATASI.

AKU YAKIN KALAU DR HASSAN TAK TERLALU BANYAK BERCAKAP, BELIAU MUNGKIN TAK AKAN SAMPAI DIPECAT.

DAN AKU RASA DR HASSANPUN KENA SEDAR BAHAWA UMNO SELAMA LAMANYA HIDUP BUKAN KERANA ADA RAMAI ORANG PANDAI BERCAKAP TAPI KERANA RAMAI ORANG IKHLAS MENDENGAR, DENGAN HATI NURANI MEREKA...


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...