Tuesday, October 23, 2012

WALAUPUN DIA TAK DAK TAPI BANGKU DIA ADA !!


HE!HE!HE! ADA ORANG CABAR AKU, KALAU BERANI TULIHLAH LAGI PASAI IDHAM LIM. PUNYALAH NAK TERGELAK. DEPA INGAT AKU MACAM MAT SABU KOT.
CAKAP BERDEGAR DEGAR, BILA KENA SAMAN JENUH MINTAK MAHKAMAH BATALKAN SAMAN, BACUI !

AKU YANG BETOINYA ANGGAP IDHAM LIM ADALAH UNSUR YANG SEDANG PUPUS SECARA PERLAHAN LAHAN. DIA BUKAN LAGI SATU NAMA YANG BOLEH BAGI KESAN KEPADA UMNO..TAK DAK APA DAH.

BILA DIA MENANG DI TITI SERONG PRU 12, AKU INGAT MEMANG DIA AGAK SIGNIFIKAN DI PARIT BUNTAR. TAPI SAT JER. DIA AKHIRNYA GAGAL SECARA MUTLAK. DIA TAK DAPAT BEZA ANTARA MENJADI WAKIL RAKYAT DENGAN PENCERAMAH PAS.

DIA FIKIR DENGAN LETAKKAN BANGKU SIMEN DI MASJID DAN SURAU, TULIH NAMA DIA BESAQ BESAQ DIA DAH SELAMAT. DIA SILAP. AKHIRNYA DIA JADI BAHAN LAWAK. ADA ORANG BAGITAU AKU " WALAUPUN YB IDHAM TAK DAK TAPI NAMA DIA ADA DI MANA MANA, KAT BANGKU ", 

HE! HE! HE!

IDHAM LIM DAN PAS TAU BAHAYA YANG SEDANG MENUNGGU DEPA. PAS AKAN KALAH PARLIMEN PARIT BUNTAR BERSAMA DUA DUA KERUSI DUN. SEBAB TU IDHAM LIM LARI KE DUN MANONG.

MODUS OPERANDINYA SAMA. MACAM DI TITI SERONG DULU. IDHAM LIM PERGI SEMUA PASAR MALAM DAN SALAM SEMUA ORANG. IDHAM SEMBAHYANG DI BANYAK SURAU DAN MASJID. INILAH YANG DIA BUAT DI TITI SERONG.

TAPI DIA LUPA, ORANG SEDANG BERTANYA APA JADI TITI SERONG? PASAI APA IDHAM LIM BANYAK DI KUALA? BUKANKAH KEWAJIPAN LIM YANG SEBENAQNYA DI TITI SERONG ?

ORANG KUALA PERCAYA KALAU IDHAM LIM MENANG DI MANONG, IDHAM LIM AKAN BUAT MANONG MACAM TITI SERONG. MACAM ORANG KAHWIN DUA, IDHAM LIM BELUM KAHWIN DUA DAH MULA ABAI BINI TUA...

HE! HE! HE!..


1 comment:

Anonymous said...

orang bukan cabar ko tulis pasal kes bangku luncai. nampak sangat ko kecut nak tulis pasal fitnah ko idham lim makan dana orang wakaf buat pusat al anwar di Titi Serong.

ko alih isu pula luncai. isu harta wakaf yg dibangkitkan ko alih isu bangku.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...