Thursday, October 18, 2012

JADILAH BUDIMAN, BIARKAN ANAK CUCU MENJADI BANGSAT..


AKU DAH TULIS DAH BENDA NI DULU ! AKU NAK TULIS BALIK, INI LASTLAH.
AKU DAN AKU PERCAYA RAMAI ORANG LAIN SEDANG MELIHAT KERAJAAN UMNO INI ADALAH KERAJAAN YANG TIADA KUASA.

BANYAK DAH YANG KAWAN KAWAN TULIS MISALNYA BERKAITAN SPRM YANG TERANG DAN NYATA SANGAT PEMILIH DALAM MELAKSANAKAN SIASATAN DAN PENDAKWAAN.

CONTOH TERBARU IALAH BILA ADA DAKWAAN SALAH GUNA KUASA ALI RUSTAM SEHINGGA MAMPU MENJALANKAN KENDURI YANG DIKATAKAN MEWAH. SERTA MERTA SPRM PERGI SIASAT.

NUAR BRAHIM BUAT RUMAH BERJUTA DAH BERTAHUN SENYAP SUNYI.

SELAIN ITU SUARAM. MACAM MACAM ADUAN, MACAM MACAM LAPORAN POLIS DIBUAT. SAMPAI SEKARANG, BUKAN SAHAJA TIADA TINDAKAN TAPI JADI BAHAN GELAK KETAWA PEMBANGKANG PULAK DAH !

AKU BERCAKAP DI BAWAH. AKAR UMBI MULA RASA BOSAN DAN TIDAK YAKIN DENGAN KEUPAYAAN KERAJAAN. KERAJAAN NAMPAK MACAM SANGAT TAKUT UNTUK MENEGUR DAN MENILAI AGENSI YANG DITUBUHKANNYA SENDIRI.

AKU TAK TERKEJUT JIKA ADA PENGUNDI AKAN LARI KEPADA PEMBANGKANG KERANA FAKTOR INI.

ADAKAH KERAJAAN AKAN DILIHAT DAN DIHARGAI KERANA KELIHATAN BUDIMAN? MAAFLAH, SEKARANG KERAJAAN SEDANG DINILAI SEBAGAI LEMAH DAN TIDAK BERDAYA !


4 comments:

Anonymous said...

setuju sangat tanggapan kerajaan nih macam tuh.. dan berani tak bertempat.macam hero kampong kan kan..kalau aes tau lak terkemut2 tunjuk berani.kalau aduan rasuah kat pembangkang ..tut tut..sprm nak lalu k. ala ni luahan aq...yang yakin kat bn dibanding ngan pr yang kaki melalut jah.

Anonymous said...

berani tak bertempat, tak berani kat Soi Lek

ALahaI sI LunCAi said...

HE!HE!HE!

INGAT NIK AZIZ KER ?TAKUT KAT KARPAL...

HE! HE! HE!

Kelab Puteri UMNO Mahu Lingkupkan UMNO said...

Muhyiddin Dan Puteri UMNO Mahu Najib BERUNDUR... Kenapa?

~ BUKTI 1 ~

~ BUKTI 2 ~


Tapi yang terpenting... Pemuda dan Puteri UMNO yang kononnya barisan pelapis kepada UMNO tetap BODOH... Tetap TOLOL.. Itu yang pasti..

Disebabkan KEBULUR sangat nak berjuang untuk UMNO, Pemuda dan Puteri UMNO sanggup menipu dan memperbodohkan diri sendiri untuk sama2 menipu dan memperbodohkan orang2 tua kat kampung, saudara dan adik2 mereka... Jika Pemuda dan Puteri UMNO tidak boleh menggunakan akal dengan bijak, kenapa tak jadi LEMBU saja?(( edit, copy & paste Page FB Kump. Generasi Baru keluar UMNO ))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...