Monday, December 10, 2012

MALAYSIAKINI NAK HANCURKAN PAKATAN !


KITA BOLEH MAIN BANYAK BENDA. MAINLAH. TAPI KITA TAK BOLEH MAIN DENGAN DOA DAN SOLAT HAJAT. TAMBAHAN PULAK BILA KITA CUBA CUBA NAK TIPU ALLAH.

HIDUP SENANG LENANG, MEWAH, KAYA RAYA. BINI DUA TIGA TAPI MENGADU KAT TUHAN DIZALIMI. DIZALIMI OLEH KERAJAAN UMNO!

SEKARANG LAGI SATU BALA ALLAH TURUNKAN. TIBA TIBA MALAYSIAKINI SALAH SATU KITAB RUJUKAN PAKATAN JADI HURU HARA. TENGOK NI...

BERITA SATU

ANAK KEPADA AHLI PARLIMEN PERTAMA MENUDUH ANWAR IBRAHIM MELIWAT ( PARLIMEN SEPTEMBER 1997 ), GOBIND SINGH DEO MEMBERI AMARAN KERAS KEPADA MB SELANGOR KHALID IBRAHIM KERANA MENGARAHKAN PEGAWAI MEROBOHKAN SEBUAH ALTAR HINDU DI SEBUAH RUMAH KEPUNYAAN PENYOKONG DAP.

GOBIND SINGH MENYATAKAN PERBUATAN INI BERTENTANGAN DENGAN DASAR PAKATAN YANG BOLEH MEROSAKKAN HUBUNGAN ANTARA PARTI DALAM PAKATAN.

BERITA DUA

KETUA PEMUDA DAP, ANTHONY LOKE TELAH MENYELAR KERAJAAN PAS KELANTAN KERANA MENGENAKAN TINDAKAN SAMAN KEPADA ORANG BUKAN ISLAM DI KELANTAN.

TINDAKAN INI SEKALI LAGI MENUNJUKKAN KERAJAAN PAS TELAH MEMUNGKIRI DASAR MEREKA UNTUK TIDAK MENGENAKAN SEBARANG TINDAKAN BERASASKAN UNDANG UNDANG ISLAM.


UNTUK KEDUA DUA BERITA INI, ADA BANYAK PERKARA YANG AKAN TIMBUL DAN MUNGKIN DIBAHASKAN. NAMUN YANG AKU NAK TIMBULKAN IALAH MALAYSIAKINI TELAH MENJADIKAN BERITA INI SEBAGAI ' BERITA MEREKA'. 

SELALUNYA MALAYSIAKINI HANYA MENYIARKAN BERITA BAIK SAJA BERKAITAN PAKATAN TAPI KEADAAN NAMPAKNYA DAH BERBEZA. AKU YAKIN MALAYSIAKINI TAK SENGAJA ATAU TAK TERFIKIR.

SIAPA YANG MEMUNGKINKAN SEMUA INI BERLAKU ? ALLAH SWT.

KITA TUNGGU LAGI. RETAK DAH NAK JADI BELAH. YANG MEMBELAHNYA ANTARANYA MALAYSIAKINI.

HE! HE! HE!

2 comments:

Generasi Terhebat Terengganu Bangkit Runtuhkan UMNO said...


UMNO dan BN sudah memerintah Terengganu hampir 50 tahun..... Tapi Kenapa Pemuda UMNO, Puteri UMNO, Wanita UMNO dan Pemimpin2 UMNO Terengganu tetap BODOH?

2013 - Tahun Paling Malang Rakyat Terengganu........ Lihat sendiri bukti kalau tak percaya...


~ BUKTI 1 ~

~ BUKTI 2 ~

~ BUKTI 3 ~

~ BUKTI 4 ~


Saya mohon sangat2 agar semua anak2 muda mengundi PR pada PRU ke-13. Mesti undi PAS, PKR dan DAP. Kita mesti ambil serius soal ekonomi dan perpaduan kaum. BN telah meninggalkan banyak hutang di setiap negeri. Ini akan membebankan kita.. Percayalah. Lihat sendiri selangor, bila PR memerintah kurang 5 tahun, hutang berkurang. Bandingkan dengan Terengganu yang diperintah BN sejak 50 tahun dulu... Kat mana hebatnya Pemimpin UMNO yang menafikan kewibawaan Pemimpin Pakatan Rakyat? Mereka pun tahu tapi tetap mahu menafikannya.. sememangnya betul.. ( Buktikan kalau saya bercakap bohong)

Terang2 tak wujud perpaduan dalam BN. MCA dan MIC terang2 menolak BN.

Pastikan anda memberitahu rakan2, emak ayah dan saudara yang kurang tahu soal ekonomi dan perpaduan kaum.... Walaupun terpaksa berada dlm kem BN dan UMNO, pastikan undi anda tetap kpd PR....

~ (( Budaya Samseng )) - Ahli2 Mahu Lari Dari UMNO ~

Biarkan UMNO bersendirian... Mereka tidak mahu bersatu, kita boleh bersatu sesama kita... Mereka pentingkan perpecahan... Biarkan mereka... Mereka lebih mengutamakan keganasan untuk mengekalkan kuasa... Biarkan mereka..... Mereka hanya mahu jadi samseng... Biarkan mereka samseng selamanya....

Biarkan pemimpin2 UMNO memperbodohkan ahli2 mereka selamanya...

ALahaI sI LunCAi said...

HE!HE!HE!

SUSAH SUSAH JER. AKU BARU BALIK DARI TERENGGANU. BERITA PANAS YANG MENYERONOKKAN, HAJI HADI PALING BAGUSPUN AKAN DAPAT BERTAHAN DI DUN.
PARLIMEN MARANG HAMPIR PASTI TERLEPAS KE TANGAN BN. DENGAR CERITA ORANG MARAH SANGAT HAJI HADI SEBAIK JADI MB DULU TERUS KAHWIN MUDA...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...