Friday, December 5, 2014

NAJIB DAH MULA MENCENGKAM !

Semua kita tahu DS Najib mengambil alih pentadbiran negara dalam keadaan sukar. Kita tak heran kalau cabaran hanya datang daripada pembangkang. Kita dah tahu hati perut pembangkang.

Tapi cabaran lebih besar apabila komponen BN sendiri memilih untuk tidak membantu. Undi Cina secara keseluruhannya memihak kepada DAP . MCA, GERAKAN memilih untuk tidak berbuat apa apa.

Satu ketika DS Najib nampak lemah sangat. Nak menawan Cina, orang Melayu berasa hati khasnya orang UMNO. Kritikan kawan dan lawan makin menghimpit.

Cuma baru baru ini khasnya selepas PAU 2014, aku rasa DS Najib mula dapat kekuatan baru. Ucapan Dasar dan ucapan penggulungan beliau menampakkan dengan jelas diri beliau yang sebenarnya.

Paling besar apabila beliau mengumumkan keputusan mengekalkan Akta Hasutan 1948. Aku rasa ini sangat dominan dalam memulihkan keyakinan rakyat terhadap keupayaan beliau.


Beberapa selepas PAU DS Najib buat keputusan menyaman Rafizi Ramli yang di mulutnya tak ada benda lain selain fitnah. Melampaui batas sejak 2008. Soalnya bila dibiarkan ia seolah olah benar. Rakyat termakan dengan fitnah, harga minyak naik sebab nak bayar cincin Rosmah.Aku percaya orang UMNO memang dah lama tunggu ketegasan Najib. Semua harap DS Najib tak lagi berlembut dengan fitnah melampau ini. Aku sendiri rasa pembangkang Malaysia ni dah bukan berpolitik . Mereka nak kan kuasa sehingga sanggup hancurkan negara.

Aku harap ini adalah permulaannya. Selepas ini DS Najib tak boleh biarkan lagi persepsi dan fitnah merosakkan negara.


1 comment:

Anonymous said...

Tahniah DS Najib. Dah lama orang UMNO tunggu ketegasan daripada Datuk Seri.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...