Saturday, May 21, 2011

MUHYIDDIN MELIHAT POKOK !

HUTAN TERBIAR TANPA PERHATIAN...

INI PANDANGAN AKULAH. KORANG SETUJU ATAU TIDAK, KORANG PUNYA PASAL. TAN SERI MUHYIDDIN YASSIN PADA AKU ADALAH TIMBALAN YANG BAIK.

BILA DIA BUAT KENYATAAN, DIA SELALU KATA NAK RUJUK PM. DIA TAK PERNAH BUAT KEPUTUSAN SENDIRI DAN ABAIKAN PERDANA MENTERI. JIKA INI DAPAT DIKEKALKAN, AKU YAKIN GANDINGAN NAJIB- MUHYIDDIN AKAN JADI GANDINGAN YANG HEBAT.

CUMA AKU RASA DALAM BEBERAPA PERKARA MUHYIDDIN TELAH GAGAL DAPAT NASIHAT YANG BETUL. CONTOHNYA DAL HAL KEBAJIKAN GURU.

DUA TIGA KALI DAH PENGUMUMAN MUHYIDDIN MENDATANGKAN KESAN NEGATIF. TERBARU BILA MUHYIDDIN UMUMKAN BERITA BAIK UNTUK GURU. BILA SAMPAI MASA TAK SAMPAI 5 % DAPAT FAEDAH .

TERKINI, MUHYIDDIN KATA NAK KAJI PULAK SKIM GAJI GURU LEPASAN DIPLOMA. JIKA INI DILAKUKAN , MUHYIDDIN AKAN
MENGULANGI KESILAPAN PAK LAH. DASAR PAK LAH SATU MASA DAHULU TELAH MENYEBABKAN ' RAMAI GURU RUGI ' KERANA MENYAMBUNG PENGAJIAN DI PERINGKAT IJAZAH.

INILAH GARIS MULA PERCAMBAHAN JIWA PENENTANG DALAM KALANGAN GURU. GURU RASA DIPERMAINKAN.

AKU BIMBANG PENASIHAT MUHYIDDIN NI MUSANG BERBULU AYAM. MUSUH DALAM SELIMUT, GUNTING DALAM LIPATAN.
MUHYIDDIN KENA KAJI HABIS HABIS SEBELUM MENERIMA NASIHAT.

AKU DENGAR DI KEMENTERIAN SENDIRI MELAMBAK PENYOKONG PEMBANGKANG. MUHYIDDIN KENA HATI HATILAH. BIAR AKU TERUS TERANG, MAKIN LAMA GURU MAKIN JAUH DENGAN KERAJAAN. SEBAHAGIANNYA KERANA DASAR YANG TIDAK BIJAKSANA.

SESUATU YANG MUHYIDDIN KENA TAHU IALAH, GURU TAK KISAH JIKA KERAJAAN MENGAKU TIDAK MAMPU BUAT MASA INI. GURU BOLEH FAHAM SEBENARNYA. SEBELUM INI BUKAN TIDAK PERNAH GURU MENDAPAT GANJARAN.

CUMA MUHYIDDIN JANGAN SEMACAM MEMBERI UMPAN PALSU. ATAU MUHYIDDIN KENA ELAK DARIPADA MEMBERI TERLALU BANYAK KEPADA SATU GOLONGAN DAN MELUPAKAN YANG LAIN...

4 comments:

TARI ORKID said...

Bro Luncai,

keterbukaan bro menyatakan hal ini harap dapat diberi perhatian oleh orang yg sepatutnya.

betul kata bro luncai, takut ada gunting dalam lipatan kerana TPM telah mendapat maklumat yang silap.

tapis perlu tapis maklumat tu.

Mohd said...

Sekarang ini kita rakyat marhaen nampak bahawa kedua2 Najib dan Mahyuddin sedang dikelilingi oleh penasihat2 yg kononya cerdik pandai tetapi telah bertindak sebaliknya. Mereka ini seolah2 ada agenda yg tersendiri utk menjatuhkan Najib dan Mahyuddin.
Dalam Kementerian tak usah cakaplah. Memang dah jadi dasar parti PAS dan PKR menyusup masukkan orang2 mereka utk menggagalkan projek2 Kerajaan. Kerajaan seharusnya menyaring semua kakitangan Kerajaan dlm Kementerian dan buang aje musuh2 dlm selimut ini. Bukan susah utk mengenal mereka ini!
Ada beranikah Najib dan Mahyuddin?

mbigr10nov2010 said...

tpm nak jaga hati guru tapi tak melihat isi hati guru sepenuhnya. Guru bukan nk pangkat tinggi-tinggi, bukan nk ngajor di sekolah tinggi 4-5 tingkat tp cukuplah diberi pembelaan yg sewajarnya.DG32 ke 34 ngape sekolah kluster je.....cikgu sekolah biasa, bantuan modal juga setengah mati pulun nk membangun aset negara yg kekadang ntah apa-apa perangai dan pencapaian deme

shamsulS2 said...

Pada Pandangan saya:-

Semua tuntutan dan kehendak pihak guru dan lain-lain pihak akan dapat dilunaskan oleh pihak Kerajaan sekiranya semua pihak bersetuju dan menyokong pengurangan secara berperingkat subsidi-subsidi kepada rakyat dan perlaksanaan GST.

Sekiranya guru-guru berpendapat bahawa menambah ilmu dari tahap diploma ke tahap ijazah adalah satu kerugian maka pemikiran begini wajar dipulihkan kerana bertentangan dengan saranan "tuntutlah ilmu sehingga ke negeri China".

Bersyukurlah guru-guru dengan rezeki yang didapati. Percayalah dan sokonglah pihak kerajaan yang telah terbukti sentiasa membela rakyat termasuk pihak guru dari zaman Tuanku Abdul Rahman hingga ke hari ini.

Janganlah pihak guru termakan gula-gula utopia dan idealistik pihak yang telah terbukti dan nyata membuat kacau kepada negara.

Berfikirlah secara realistik.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...