Wednesday, May 11, 2011

PATAH HATI DENGAN UMNO !!

' DIHARAP DAPAT PULIHKAN PARTI '


UMNO TIDAK RUNTUH KERANA TANGAN KECIL ..

DAH BANYAK PERKARA DITULIS OLEH RAKAN TAULAN SEMPENA ULANG TAHUN KE 65 UMNO. BANYAK TEGURAN DIBUAT OLEH ORANG ORANG YANG IKHKLAS MENGASIHI UMNO.

INI BEZA UMNO DENGAN PAS, PKR ATAU KETUA GEROMBOLAN PEMBANGKANG DAP. UMNO BOLEH DITEGUR. PAHITPUN PEMIMPIN UMNO AKAN DENGAR DEMI KELANGSUNGAN UMNO ITU SENDIRI.

ADA BANYAK SEBAB MENGAPA ORANG MELAYU TERUS SETIA BERSAMA UMNO. TAK PAYAH CERITALAH...

AKU NAK CERITA SEBAB MENGAPA ORANG MELAYU TIDAK LAGI BANGGA MENJADI PEJUANG UMNO .

1. UMNO SUDAH KELIHATAN KEHILANGAN KUASA. SEBAGAI TUNJANG KERAJAAN RAMAI ORANG MELIHAT UMNO SEBENARNYA TIDAK BERDAYA. ISU RAJA RAJA, INJIL BAHASA MELAYU, HINDRAF,ISU KETUANAN MELAYU. SEMUANYA MENAMPAKKAN UMNO TIADA APA APA.

2. PEMIMPIN UMNO BANYAK YANG SANGAT LEMAH. AHLI UMNO MENYAMPAH DENGAN PEMIMPIN YANG RETORIK. BAGI AMARAN
BAGI KECAMAN KEMUDIAN SENYAP. KONNNYA TIADA KOMPROMI TETAPI TIADA APA YANG BERLAKU PUN.

3. UMNO ABAI 'PEJUANG TULEN'. KALAU AKU TANYA APA UMNO BUAT SEBAGAI MENGENANG JASA ORANG LAMA, KETUA CAWANGAN MISALNYA AKU YAKIN UMNO TAK MAMPU JAWAB SEBAB TAK ADA APA YANG DIBUAT.

4. UMNO PULAK MENDEWAKAN WANG RINGGIT. MAAF CAKAPLAH. AKU RASA KETUA UMNO BAHAGIAN CUKUP JADI BUKTI. SEMUA KETUA BAHAGIAN ADALAH ORANG KAYA YANG KEMUDIANNYA GUNA UMNO UNTUK TERUSKAN KEKAYAAN.

5. PEJUANG TULEN KEKAL JADI PEKERJA ATAU GURKHA SAMPAI MATI. GOLONGAN INI TERHIMPIT. NAK TINGGALKAN UMNO, SAYANG . NAK TERUS BERJUANG RASA 'LETIH '. KADANG KALA GOLONGAN INI JADI BAHAN LAWAK DALAM UMNO.

JADI AKU NAK CADANGLAH

1. PEMIMPIN YANG TAK BERDAYA NI, TURUNLAH. TAK PAYAH TUNGGU ORANG RENTAP TURUN.

2. UMNO KENA FIKIRKAN KAEDAH BAGAIMANA NAK BAHAGIAKAN ORANG ORANG TUA DALAM UMNO NI SEBELUM MEREKA LARI BAWAK HATI.

3. UMNO MESTI ADA MEKANISME UNTUK BANTU KEKALKAN PEKERJA PARTI YANG SETIA DAN AMBIL TINDAKAN PADA MANIPULATOR YANG SEBENARNYA TAK KASIH PUN KEPADA UMNO.

KALAU UMNO TAK BERUBAH, PERCAYALAH BAHAWA UMNO AKHIRNYA AKAN GHUYUB MENGIKUT PAS DAN PKR. DAP YANG AKAN KEKAL MENJADI' RAJA' DI BUMI INI.No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...