Friday, May 20, 2011

TEGANG....KENDUR...NGAP !!

" PANDAI WAYANG "


TUAN IBRAHIM BUAT MAT SABU DEMAM !

SELEPAS MUKTAMAR PAS YANG LALU, AKU DAH MULA NAMPAK KEMPEN MAT SABU UNTUK KE JAWATAN LEBIH TINGGI. MAT SABU PALING LIGAT BERCERAMAH.

BLOGGER PAS PULAK LAMBUNG MAT SABU SAMPAI PUNCAK. NIK AZIZ PUN TOLONG DENGAN CARA PERLEKEH NASHARUDDIN MAT ISA HINGGA KE TAHAP SAMPAH.

ATAS KERTAS, NAMPAK MACAM MAT SABULAH TIMBALAN PRESIDEN PAS SELEPAS INI KHASNYA SELEPAS HUSAM MUSA TUNJUKKAN SOKONGAN TERBUKA.

TIBA TIBA MUNCUL TUAN IBRAHIM TUAN MAN. MULA MULA TEGAS BENAR DIA TAK NAK BERTANDING TIMBALAN PRESIDEN. MACAM MACAM DALIL DIBERI. LEGA MAT SABU...

SEKARANG, SELEPAS DAPAT PENCALONAN YANG AGAK BANYAK, TUAN IBRAHIM DAH MENGENDUR SIKIT. DAH MULA LEMBUT.
KENYATAANNYA SEMALAM MULA MENYEBABKAN MAT SABU GELISAH .

KATANYA " SAYA TUNGGU BORANG PENCALONAN DULU. ENTAH ADA ENTAH TIDAK PENCALONAN ".

MAKNANYA TEGAS, TEGANG DENGAN PRINSIP SEJAK AWAL DAN MULA BERUBAH. AKU JANGKA TUAN IBRAHIM AKAN BERTANDING.

BILA SUARA TERBANYAK MAHU KEPIMPINAN ULAMA DOMONAN DALAM PARTI, AKU YAKIN NIK AZIZ TETAP TAK MAHU NASHA. MAKA TUAN IBRAHIMLAH TARUHANNYA.

KALAU INI BERLAKU, AKU FIKIR NASHARUDIN AKAN TETAP PERTAHANKAN JAWATAN. DAN KALAU INI BERLAKU MAKA TELAH JELASLAH NIK AZIZ SEMAKIN TIDAK DIKEHENDAKI.

DALAM MASA YANG SAMA, PAS TAK BOLEH SEMBUNYIKAN DIRINYA LAGI. JELAS DAN NYATA, PAS SEMAKIN GHAIRAH KUASA.


2 comments:

Anonymous said...

Sebenarnya aku lihat rupa ustaz2 pas dengan apek2 dap & pkr dah sama jer. Tidak ada nur tanda2 kesolehan diwajah mereka. Dari tok guru hingga ke ustaz2 kampung, tiada langsung "nur" diwajah mereka kenapa?. Ini kerana bagi mereka agama ini hanya untuk kepentingan politik. Sepatutnya politik menjaga kepentingan agama. Sebab itu tak ada sorang pun waliyullah dalam pas yang memiliki kasyaf. Buktinya apabila mereka terang2 menyokong orang yang melakukan maksiat. Kalau mereka memiliki kasyaf "wallahi mereka akan nampak topeng syaitan dimuka orang yg melakukan kemaksiatan" Jangan dok perasan alim lah wahai ustaz2 pas & pkr. Tunggulah kamu di padang mahsyar nanti, dengan siapa sebenarnya kamu akan dikumpulkan oleh Allah swt. Apabila Nabi saw menghalau kamu dari telaga al-Kauthar barulah kamu sedar bahawa kamu telah menyesatkan manusia dan menjauhkan manusia dari Allah Azzawajalla dengan agama yang sepatutnya membawa manusia mendekati Allah swt.
--Ganasnyer--

Anonymous said...

siapa anda untuk membuat andaian sesuka hati?....
siapa orang yang telah melakukan maksiat???anda melihat dengan mata kepala sendiri kah???
adakah anda sendiri sudah cukup ilmu agama didada?
hanya Allah yang berhak menentukan tahap keimanan sekalian manusia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...