Tuesday, September 20, 2011

HABIS...KALAU NUAR BRAHIM KENA JEL...UMNO BOLEH MENANG KER ?

JANGAN MIMPILAH...


BETUL JUGAK ! TAHUN 2008 DULUPUN NUAR BRAHIM MELIWAT JUGAK. PAS PUN BEGITULAH LAKONAN MEREKA. SEKEJAP ISLAM, SEKEJAP TAK ISLAM.

UMNO/ BN HAMPIR HAMPIR JADI SEJARAH. SANGAT BAHAYA BILA ADA PEMIMPIN DAN AHLI UMNO FIKIR UMNO AKAN MENANG HANYA KERANA PAKATAN ADA MASALAH.

PERINGATAN DS NAJIB DI SELANGOR MENUNJUKKAN BAHAWA DALAM UMNO MASIH ADA ORANG YANG BERFIKIR DAN BERTINDAK UNTUK DIRI SENDIRI. ADA PEMIMPIN UMNO TIDAK BERFIKIR UNTUK PARTI.

AKU TERMAKAN JUGAK DENGAN CAKAP KAWAN AKU. SELAMANYA PAKATAN TAK PERNAH BERBUAT APA APA UNTUK RAKYAT. TAPI NAMPAKNYA MEREKA MASIH DAPAT SOKONGAN.

KALAU FIKIR LOGIK JER PUN KITA BOLEH KATA MAT SABU (MISALNYA)
DAH TENTU KENA PECAT. KORANG BAYANGKAN PEMBUNUH YANG TIDAK PERCAYA TUHAN DIANGKATNYA MENJADI HERO.

TAPI MAT SABU TETAP JUGAK DAPAT SOKONGAN TERMASUK OLEH ORANG ORANG YANG KELULUSAN TINGGI.

JADI MAKNANYA UMNO KENA SEDAR BAHAWA 'PAKATAN BERMASALAH' BUKAN BERMAKSUD UMNO/BN BERPELUANG LEBIH BANYAK. UMNO KENA TURUN MERENDAH DIRI KEPADA PENGUNDI.

UMNO KENA BUANG SIKAP SOMBONG DAN BERLAGAK. MENYAMPAH JUGAK ORANG SEBENARNYA. UMNO KENA TAHU BAHAWA DAH SAMPAI MASA UMNO KENA INSAF BAHAWA UMNO PERLUKAN ORANG , BUKAN ORANG YANG PERLUKAN UMNO.

UMNO TAK BOLEH LAGI BERFIKIR BAHAWA ORANG AKAN MENILAI BUDI MASALALU UMNO SEBALIKNYA ORANG SEDANG MENILAI MASA KINI DAN MASA HADAPAN UMNO ..

BUATLAH PENILAIAN, PEMBETULAN ATAU BERSEDIALAH MENERIMA HUKUMAN.


5 comments:

Anonymous said...

Kena bagi lebih lah kat pengundi atas pagar...

ALahaI sI LunCAi said...

YANG BAGI BAGI NI NIK AZIZ. MULA MULA BAGI SYURGA PADA ORANG ISLAM. LEPAS TU BAGI 200 KAT ORANG ASLI.2 JUTA BAGI KAT ARIF FAHMI.

HE!HE!HE!

shamsulS2 said...

Pada Pandangan Saya:-

Orang UMNO jangan menyombong dan fikir tombolok sendiri shaja.

Adik dan bapak saya cukup anti dengan orang UMNO kerana pada pendapat adik saya orang UMNO korup dan pandangan bapak saya pula orang UMNO sombong dan korup.

Rakyat tidak melihat kepada perkara baik yang telah dilakukan oleh UMNO tetapi melihat kepada perkara mungkar yang dilakukan oleh ahli-ahlinya.

Oleh itu setiap orang UMNO yang sayangkan UMNO mesti berhenti dari melakukan perkara mungkar tersebut.

ALahaI sI LunCAi said...

ShamsulS2,

TERIMA KASIH. SOKONG...

Anonymous said...

umporno tu sesat...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...