Thursday, September 22, 2011

MAT SABU = PENGEMIS WARGA ASING !


AKU RASA MENITIK AIR MATA ORANG PAS BILA BACA KISAH MAT SABU TAK CUKUP DUIT NAK BAYAR WANG JAMINAN POLIS. AKU FIKIR DALAM SEHARI DUA NI ADA TABUNG DILANCARKAN UNTUK BANTU MAT SABU.

INILAH WAYANG BARU MAT SABU, TIMBALAN PRESIDEN PAS YANG JUGA PEMINAT KARL MARX. SUSAHLAH KONONNYA. PEJUANG RAKYAT. ITULAH YANG CUBA MAT SABU BUKTIKAN.

INILAH JUGA WAYANG PENGEMIS YANG BERSEPAH DI KUALA LUMPUR. BILA KENA TANGKAP, DISIASAT RUPA RUPANYA ADA PULUHAN RIBU DALAM BANK. ADA RUMAH DAN KERETA SENDIRI.

MACAM MAT SABULAH. RUMAH ADA DUA BIJIK ( YANG DIKETAHUI)KERETA ADA TIGA. BINI SEKURANG KRANGNYA DUA. KALAU MISKIN MAT SABU TAK BOLEH HIDUP MACAM ITU.

DAP PUN TUMPANG WAYANG SAMA. PADAHAL MASA PRK BUKIT GANTANG, SEJAM JER 600 RIBU DISUMBANGKAN KEPADA NIZAR BAGI MEMECAHBELAH ORANG MELAYU.

YANG AKU KESIAN ORANG KAMPUNG. AKU DENGAR CERITA KISAH MAT SABU PUNGUT DUIT DI MAHKAMAH DAH JADI CERITA SAYU PILU DALAM KALANGAN ORANG PAS.

HE! HE! HE! INILAH YANG DIKATAKAN KENA TIPU HIDUP HIDUP !


3 comments:

raja dilautan said...

buatlah cerita betul....macam zambry mamak mai parit buntar..tiada sambutan dari penduduk parit buntar...padan muka dato raman
hahahaha

Anonymous said...

ko nihhhh??wt cerita bdasarkan pa yg ko mimpi ja kot...cerita ntah pa perrrr..merepek jerrr kejaaaa..wt laa cita yg ok skit..at least ada bukti..ni ntah pa perrr..klo org cina bc ko pya blog nihhh msti kna bntai gelak pya..ptotlaaa melayu x bjayaa..tgok cra pnulisan tuhhh da tau orgnyaaa terpelajar ker x..haiyaaaaa maaaaaaa..manyak malu oooo....

SSS Admin said...

Makluman

Kajian Semula Sistem Pendidikan bersama UNESCO

Artikel susulan bloggers:-

The Story of The Satu Sekolah Memo

Perjuangan KEMPEN SSS kini berputik!

Terima Kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...