Thursday, September 15, 2011

MESYUARAT TERGEMPAR MAJLIS TERTINGGI PAKATAN MALAM INI !


UCAPAN NAJIB MALAM INI MACAM BOM KEPADA MEREKA.

SATU MESYUARAT KHAS PIMPINAN PAKATAN PEMBANGKANG DIJANGKA AKAN DIADAKAN SEBENTAR LAGI BAGI MEMBINCANGKAN SECARA SERIUS TINDAKAN SUSULAN YANG PATUT DILAKUKAN SELEPAS UCAPAN DS NAJIB SEMPENA SAMBUTAN HARI MALAYSIA SEBENTAR TADI.

UCAPAN DS NAJIB ANTARA LAIN MENGUMUMKAN BEBERAPA AKTA DIMANSUHKAN SERTA MERTA BAGI TUJUAN MEMBERI LEBIH RUANG KEPADA RAKYAT.

ISA, AKTA MESIN CETAK DAN UNDANG UNDANG DARURAT ADALAH ANTARA YANG AKAN DIMANSUHKAN DENGAN KEMUNGKINAN AKAN DIGANTI AKTA YANG BARU.

MESYUARAT PAKATAN MALAM INI AKAN DIPENGERUSIKAN OLEH BAKAL PERDANA MENTERI , LIM GUAN ENG DIJANGKA AKAN MERANCANG DAN MENYUSUN BAHAN YANG SESUAI UNTUK DIGUNAKAN DALAM KEMPEN MENGHADAPI PRU13.

APABILA AKTA AKTA INI DIMANSUHKAN PAKATAN KEHILANGAN SEBAHAGIAN BESAR ' MODAL' KEMPEN MEREKA. INI JUGA DIJANGKA AKAN MELEMAHKAN SOKONGAN ANTARABANGSA TERHADAP PAKATAN.

SINGAPURA, USA, AUSTRALIA DAN ISRAEL SELAMA INI MENYOKONG PAKATAN ANTARANYA KERANA TIDAK BERSETUJU DENGAN AKTA AKTA INI.

SUMBER JUGA MEMAKLUMKAN CERAMAH BESAR BESARAN AKAN DIADAKAN DI SELURUH DUNIA BAGI MEMUTAR BELITKAN UCAPAN DS NAJIB.

NIK AZIZ TELAH DIAMANAHKAN UNTUK MENCARI NAS YANG SESUAI BAGI MENYOKONG PUTAR BELIT TERSEBUT.

SYABAS DS NAJIB ! !


5 comments:

Mohd said...

Najib telah bertindak kurang bijak!
Inilah akibatnya jika mendengar suara2 sumbang yg menyamar sebagai penasihat2 yg kurang bijak.
Bila ISA dimansuhkan, maka orang2 spt dari parti2 pembangkang akan bermaharajalela dan bertindak ganas. Rakyat biasa yg menurut undang2 tidak ada sebarang masalah dgn adanya ISA. Sebenarnya ISAlah yg telah sekian lama menyelamatkan kami dari tindakan ganas petualang2 negara.
Najib kata akan mengubal undang2 yg baru utk mengantikan ISA. Boleh ke Najib luluskan undang2 tersebut tanpa majoriti 2/3 di parliamen???
Rakyat Malaysia bersedialah utk huru-hara spt yg berlaku di negara2 Arab.
Betullah teori RAHMAN!
Melayu mudah lupa!

ALahaI sI LunCAi said...

TERIMA KASIH ATAS PANDANGAN. ADA BANYAK ISU YANG TIMBUL DI ZAMAN DS NAJIB YANG RAKYAT NAMPAK PERLUKAN ISA. MALANG IA TAK BERLAKU KERANA MENTERI KDN YANG GAGAL.

DALAM MASA YANG SAMA ISA TETAP JADI BAHAN POLITIK BERGUNA KEPADA PEMBANGKANG.

AKU FIKIR NAJIB MAHU MENGHADAPI MASA DEPAN DENGAN LEBIH BERANI.

2. PERCAYA KEPADA AKU BRO, MARI KITA PASTIKAN UMNO MENANG BESAR PRU 13. PADA MASA ITU BARU SEDAP KITA BERCAKAP. DAN YAKINLAH UMNO TIDAK AKAN MENANG WALAUPUN ADA BANYAK AKTA MEMBANTU MELAINKAN KITA TURUN BENAR BENAR MERASAKAN DENYUT NADI RAKYAT.

APAPUN TERIMA KASIHLAH. BERBEZA KADANGKALA LEBIH BERMAKNA.

Anonymous said...

Bila ISA dah mansuh, tak boleh la umno melalui kerajaan tangkap pemimpin PR tanpa bicara.

Bila akta mesin cetak dah longgar , mudah la PR terbit akhbar harian.

itupun kalau dibenarkan KDN. Kalau umno masih takut boleh umum saja mansuh akta tu. Semua tak jadi jika umno sendiri tak ikut peraturan dan undang2.

Hatta , gantirugi yang mahkamah tinggi suruh bayar pun kerajaan umno pahang engkar, inikan undang2 lain. Boleh umum ja la, rakyat dah tak percaya

ALahaI sI LunCAi said...

HE!HE!HE!

GABRA DAH NAMPAKNYA ANON...

Anonymous said...

Gabra apa, umno yang gabra takut kalah praya sampai terpaksa mansuh akta ISA. Kalau tak takut, pakai tak mansuh la

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...