Monday, October 20, 2014

MACAM ANJING, JADI CINA DI MALAYSIA UNTUNG !

Aku kata untung jadi anjing di Malaysia. Orang Islam lupakan hukum agama kerana nak memenangi hati Cina dan India. Sebab itu Nurul Izzah cepat cepat keluar kenyataan sokong program sentuh anjing. Bila dia keluar kenyataan , UMNO terpaksa respond. Tentunya UMNO akan kata " mana boleh saja saja nak pegang anjing" . Jadi, UMNO akan dilihat ' Kurang Malaysian'.

Cinapun untung di Malaysia. Cina DAP, Cina Gerakan, Cina MCA sebenarnya hanya ada 1 Cina. Melayu pulak bila dah berbeda politik maka segalanya kena bercanggah berkelahi.

Di Hong Kong , Cina buat demonstrasi kena balun, kena tangkap. Berpuluh bahkan beratus orang dah kena tangkap. Aku tak tau apa perasaan Cina Malaysia bila baca apa yang berlaku di Hong Kong

Di Malaysia Cina mahu orang Melayu dibenarkan berdemonstasi kalau boleh hari hari. Di Malaysia Cina mahu orang Melayu kalau bekerja, berhentilah beberapa hari untuk berdemo. Kalau students, pontenglah sehari dua. Pergilah berpanas berhujan.

Di Malaysia sebenarnya Cinalah TUAN. Cina boleh buat apa saja, kata apa saja. Kerajaan akan tolong Cina di satu sudut, manakala Cina tolong sesama sendiri di sudut yang lain.

Paling utama, Cina cakaplah apa sahaja sebab Melayu tak berani nak marah termasuklah pemimpin besar. Sebenarnya Cina Malaysia untung. Mereka lebih raja daripada raja...

2 comments:

Anonymous said...

Agama apa yg anjing dipeluk peluk dibelai belai, dijadikan pet ? Islam ke depa depa ni ?

Anonymous said...

Islam liberal. Ustaz Asripun kata ok..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...