Monday, June 20, 2011

APA KHABAR JR ?

" NYAWA UMNO "


APAKAH NYAWA UMNO MASIH BERNYAWA ?

KALAU ORANG TANYA AKU APAKAH NYAWA UMNO, AKU AKAN KATA BANYAK. UMNO ADA BANYAK NYAWA. SALAH SATU DAN YANG SANGAT PENTING IALAH WANITANYA.

SEBAB ITU AKU SELAMA LAMANYA MEMPUNYAI RASA HORMAT DAN KAGUM KEPADA WANITA UMNO KHASNYA YANG BERADA DI CAWANGAN CAWANGAN.

KALAU TAK KERANA WANITA BANYAK CAWANGAN TAK DAPAT MENGADAKAN MESYUARAT AKIBAT KORUM TAK CUKUP. PROGRAM PARTI SELALUNYA DIMERIAHKAN OLEH WANITA UMNO.

SEHINGGA KINI AKU RASA PEMUDA DAN PUTERI SANGAT JAUH BERADA DI BELAKANG JIKA KITA NAK BUAT PERBANDINGAN.

SALAH SATU UNIT DI BAWAH WANITA UMNO IALAH JALINAN RAKYAT ATAU JR. MEREKA INI FUNGSINYA BENAR BENAR MENJAGA PENGUNDI DI PERINGKAT AKAR UMBI.

DI ZAMAN TAN SERI RAFIDAH, IA DINAMAKAN KEPALA 10. FUNGSINYA SAMA. PERGI JUMPA PENGUNDI, TANYA KHABAR, KALAU ADA YANG PERLUKAN PERHATIAN WAKIL RAKYAT MEREKA BUAT LAPORAN.

KEPALA 10 NI DULU SANGAT BERKESAN. TAK ADA RUMAH YANG MEREKA TAK PERGI, TAK ADA PENGUNDI YANG MEREKA TAK JUMPA.

CUMA SEKARANG AKU NAMPAK ' JR ' NI SEMACAM TAK BEGITU AKTIF. MUNGKIN AKU SILAPLAH. CUMA AKU SENDIRI TAK PERNAH BERTEMBUNG DENGAN MANA MANA JR SEDANG LAKSANAKAN TUGAS.

KALAU NAK KATA BELUM MULA, RASANYA TAK LOGIK SEBAB PRU13 SEBENAR 2/3 JENKAL JER DI DEPAN KITA.

AKU HARAP MUNGKIN DATUK SHAHRIZAT BOLEH TENGOK PEKARA NI. KALAU LEKA , LALAI DAN HILANG FOKUS, AKU BIMBANG KITA HILANG SENJATA KITA YANG PALING AMPUH !No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...