Thursday, June 16, 2011

PEMILIHAN PAS DIBUAT SEMULA !!


BAGI MENYELAMATKAN PAS YANG MAKIN CELARU !

INI BERITA YANG AKU DENGAR DARIPADA SUMBER YANG RAPAT DENGAN PAS. CAKAP CAKAP BEGINI SUDAH SEMAKIN MELUAS DAN AKU JANGKA PUCUK PIMPINAN PAS SEDANG MENELITI PERKARA INI DENGAN MENDALAM.

JANGKAAN AWAL PUCUK PIMPINAN PAS IALAH APABILA MUKTAMAR DAN PEMILIHAN DIJALANKAN JUGA DALAM MASA KEBANYAKAN PARTI LAIN MEMILIH UNTUK MENANGGUHKAN PEMILIHAN, SOKONGAN DAN SEMANGAT AHLI AKAN BERTAMBAH.

MEREKA PERCAYA BARISAN BARU PIMPINAN PARTI AKAN MENJADIKAN AHLI KHASNYA DI PERINGKAT AKAR UMBI AKAN MAKIN KOMITED DAN BERSUNGGUH SUNGGUH MELAKSANAKAN KERJA PARTI SEBAGAI PERSIAPAN MENGHADAPI PRU 13.

YANG BERLAKU ADALAH SEBALIKNYA. PEMILIHAN MENGAKIBATKAN KERETAKAN BERLAKU DALAM PAS. JURANG ULAMA DAN BUKAN ULAMA SEMAKIN MELEBAR. PIMPINAN GAGAL
MENUTUP MUKTAMAR DENGAN ' KESIMPULAN ' YANG JELAS.

PERWAKILAN BALIK DALAM KEADAAN KELIRU. TIMBUL BEBERAPA KUMPULAN YANG SELAMA INI TIDAK BEGITU DIHIRAUKAN. KUMPULAN ULAMA DAN ERDOGAN. KUMPULAN KELANTAN DAN KUMPULAN TERENGGANU.

MASING MASING DENGAN GHAIRAH DAN KEHENDAK KELOMPOK SENDIRI DAN MEMBELAKANGKAN KEHENDAK PARTI.

LEBIH MEMBURUKKAN KEADAAN IALAH APABILA TIMBALAN PRESIDEN YANG BARU MENANG, MOHD SABU TIBA TIBA BERCAKAP DAN BERTINDAK LEBIH SEBAGAI ' INDIVIDU ' BUKAN SEBAGAI PEMIMPIN PARTI.

MOHD SABU BUKAN HANYA MENYERANG MUSUHNYA IAITU UMNO/BN TETAPI LEBIH BANYAK MENYERANG PEMIMPIN PAS SENDIRI TERMASUK MURSYIDUL AM PAS.

MOHD SABU DIKATAKAN TELAH MENGOCAK DAN MENGACAU SUASANA TENANG DALAM PAS SELAMA INI DENGAN SINDIRAN DAN PANDANGAN SINISNYA. DAN DIPERCAYAI PAS AKAN MENGHADAPI MASALAH UNTUK ' BERKUKU ' DALAM PAKATAN.

SEKIRANYA USAHA MENGADAKAN MUKTAMAR INI BERJAYA, KITA AKAN DAPAT MENYAKSIKAN PERUBAHAN LUARBIASA AKAN BERLAKU KEPADA PAS.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...