Tuesday, June 14, 2011

KENYATAAN MAT SABU YANG MENYEBABKAN NIK AZIZ TERLENTANG !

" MK KATA MAT SABU PAKAI SAVVY JER...PEJUANG RAKYAT ? "


AMBIK KO , NAK SANGAT !

SEJAK JADI TIMBALAN PRESIDEN PAS, MALAYSIAKINI MEMBERI RUANG SELUAS LUASNYA KEPADA MAT SABU. AKU RASA MALAYSIAKINI SENGAJA NAK CETUS GELORA DALAM PAS. MAKIN KUAT GELORA MAKIN LEMAH PAS, MAKIN TAAT PULAK PADA DAP KOMUNIS !

KORANG BACA PETIKAN KATA KATA KERAMAT MAT SABU YANG AKU YAKIN MENYEBABKAN NIK AZIZ, HAJI HADI DEMAM TAK KEBAH.

1. SAYA MASUK PAS TAHUN 1982 BUKAN KERANA DASAR ISLAM ATAU KERANA UMNO. SAYA MASUK PAS KERANA DEMOKRASI !

2. ORANG BIASA KALAU JUMPA SAYA SELALU KATA " KAMI DOAKAN ABANG MAT DAPAT DATUK". SAYA CUMA SENYUM. ITULAH PANDANGAN UMUM SEBAB MURSYIDUL AM ( DATUK NIK AZIZ )PUN TERIMA GELARAN ITU. SAYA BERDIAM SAJALAH.

3. ADA PEMIMPIN PAS INGAT GELARAN INI PERLU. GELARAN INI SEBENARNYA KASTA !

4. SAYA BERSETUJU DENGAN KARL MARX BAHAWA AGAMA ADALAH MERUPAKAN CANDU KEPADA RAKYAT !

AKU TAK NAK ULAS. AKU HARAP ADA ORANG PAS YANG BACA MALAYSIAKINI TU. KALAU TAK DIA AKAN KATA AKU SAJA REKA PULAK.

PALING PENTING, KITA TUNGGU DALAM MASA TERDEKAT. YAKINLAH KEPADA AKU. MAT SABU MAKIN LAMA AKAN MAKIN MELALUT KERANA MABUK KUASA !


6 comments:

Anonymous said...

Giler Beb Mat Sabu ni. Aku rasa dah nazak dah PAS. Hancur ! Lepas ni betul betul jadi kuda DAP !

jo said...

Aku dah kata...Mat Sabu ni IQ rendah...ITM pun tak PAS...Di hanya boleh Hu HA HU HA saja..dan jadi lembu..tu je...Planing utk majukan rakyat mana dia reti...

Anonymous said...

Orang bangang undi orang bahalol macam ni la jadinya. Tengok muka pun takde aura langsung macam mana nak jadi pemimpin? Pengauta bolehlah! Pelik betul aku dgn org PAS ni...takde mata takde rasa. Takde taste langsung!

ajai62 said...

Assalam Bro

Esok dia kata itu kerja jahat UMNO/BN... PAS dah sama taraf macam parti DAP/PKR... PAS for All... Islam tidak terbela dibawah pemerintahan PAS...

shamsulS2 said...

Pada Pandangan Saya:-

Kesucian dan maruah agama Islam hanya akan disanjung serta dipertahankan oleh pihak-pihak yang ikhlas memperjuangkan dan memajukan nasib bangsa berlandaskan agama.

Kesucian dan maruah agama Islam tidak akan dihormati malah sentiasa diperkotak-katikkan sekiranya pihak yang memperjuangkan agama Islam berlandaskan dendam.

Ini terbukti dimana PAS yang amat mendendami UMNO sanggup memberi ruang persahabatan kepada pihak-pihak yang terang-terang menentang agama Islam dan yang mempertikaikan Perlembagaan Persekutuan daripada menerima persahabatan yang dianjurkan oleh UMNO atas dasar untuk menyatukan umat Melayu untuk mempertahankan yang beragama Islam.

Selagi yang bernafas itu adalah manusia maka perkara-perkara mungkar tetap akan berlaku tanpa mengira parti kecuali manusia tersebut bernama Nabi Muhammad s.a.w.

Anonymous said...

Bro,

aku sikit pun tak heran dengan kenyataan Mat Sabu. Ini yang PAS nak.
pemimpin yang berani, lantang dan gila !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...