Wednesday, June 8, 2011

" DIRIKU UMPAMA BERUK ! "

" HE ! HE ! HE ! "


PENGAKUAN PALING IKHLAS AZIZAN RAZAK !

ADA BENDA DALAM HIDUP KITA NI BERLAKU TANPA PENJELASAN. IA BERLAKU SECARA SENDIRI TETAPI KEMUDIANNYA JIKA KITA BERFIKIR KITA AKAN DAPAT MELIHAT SIRATAN MAKNANYA.

CUMA, SEBAGAI HAMBA ALLAH YANG TIDAK BERDAYA KITA USAHLAH LETAK DIRI KITA TERLAMPAU TINGGI SEHINGGA KITA MEMILIH UNTUK TAK MAU LANGSUNG BERMUHASABAH SEBALIKNYA MEMILIH UNTUK BERASA SEMPURNA DAN ORANG ATAU PIHAK LAIN SENTIASA SALAH.

KALAU BEGINI SIKAP KITA SUDAH PASTI KITA TAK DAPAT MENIKMATI PELBAGAI PENGAJARAN DARIPADA SERIBU SATU PERISTIWA YANG BERLAKU.

INI NASIHAT KEPADA DIRI AKU DAN PEMIMPIN DAN AHLI PAS.
SELEPAS SIRI SEMBAHYANG HAJAT DIBUAT, AKU NAMPAK MACAM MACAM PERISTIWA BERLAKU YANG SEMUANYA MEMPUNYAI MAKNA YANG SANGAT LUAR BIASA.

TERBARU, MAAFLAH PADA AKU MACAM LAWAK SIKIT. KENYATAAN AZIZAN RAZAK SEWAKTU MENGULAS KRITIKAN WAKIL PAS PERLIS YANG MENEGUR SIKAP ' KERAS' AZIZAN TERHADAP HAJI HADI.

WALAUPUN AZIZAN TERKENAL SEBAGAI MENTERI BESAR TAK TAU, TAPI KENYATAANNYA BUKAN SAHAJA MENGGAMBARKAN DIA
' TAK TAU APA APA ' TETAPI BODOH YANG AMAT TINGGI.

DIA KATA " ORANG KALAU NAK SEKEH KEPALA BERUK, KENA GOSOK DULU SAMPAI DIA PEJAM BARU SEKEH. LEPAS TU GOSOK BALIK. INI TIDAK, DIA HENTAM KEMUDIAN GOSOK ! "

SEMUA ORANG FAHAM INI PERBANDINGAN. CUMA YANG AKU TAK FAHAM KENAPA DIA SANGGUP ' UMPAMAKAN ' DIRI DIA MACAM BERUK. KEMUDIAN LEBIH HINA LAGI BERUK TU KENA SEKEH !

AKU RASA, KALAU KITA TANYA AZIZAN, DIA PUN TAK SENGAJA CAKAP MACAM TU... TIBA TIBA JE KELUAR DARI MULUT. DARI SUDUT LAIN, AKU NAMPAK AZIZAN DAN PAS TELAH DIHUKUM OLEH ALLAH TA'ALA KERANA KESESATAN MEREKA !No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...